• No categories

Рецепти за Хелоуин

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Ето и някои много лесни, но невероятно ефектни кулинарни предложения за хелоуинското парти:

Вижте още:
Няколко съвета относно хелоуинската тиква
Хелоуин
Как да си направим страшна тиква за Хелоуин

„Живи” зеленчуци

Използвайте зеленчуци, които са ви под ръка вкъщи. Вместо да приготвяте например салата, оформете зеленчуците така, че да наподобяват лица.  Експериментирайте и развихрете въображението си!

Кренвиршки

Ще ви е необходимо:

Кренвирши
Тесто
Всичко, което може да се използва като имитация на око – семки от чушки, капчици горчица, зърна черен пипер и т.н.

Разстелете тестото и го разточете. Нека стане много тънко. Изрежете от него дълги и тънки ленти. Вземете кренвиршите. Навийте около тях лентите тесто така, че да имитирате опаковането на мумия. Премятайте лентите през целия кренвирш произволно – така ще стане по-естествено и идеята ще изпъкне по-силно. Оставете малка пролука, която да играе ролята на лице и там поставете очите. Печете във фурната до зачервяване.

Малки пици

Ще ви е необходимо:

         Тесто за пица

         Доматено пюре

         Плънка за пицата (по желание или както сте свикнали да я приготвяте – с кайма, кренвирши, риба, постна)

         Кашкавал

         Маслинки

Разточете тестото и с помощта на чаша или друга кръгла форма изрежете от него кръгчета с големина по желание. Те ще бъдат лицето на вашето човече. Сложете отгоре желаната плънка. Поставете очи – две резенчета маслина, отрязана напречно. Най-отгоре поставете ленти кашкавал и отново имитирайте бинтоване – така, както изглежда мумията. Може да поставите кашкавала след като пиците са се пекли известно време, така той няма да изгори. Особено ако тестото ви е по-дебело, това е задължително. Важно е той да не се препича, а само леко да се зачерви, за да се запази формата и вида на лентите, иначе идеята ще остане неразбрана

Сандвичи

Направете стандартни сандвичи, само че ги оформете по различен начин. Направете им очи, носле и уста. А защо не и коса. Проявете въображение.

Пръстите на вещицата

Ще ви е необходимо:

Тесто

          Необелен бадем – толкова на брой, колкото ще са пръстите, или пък половин маслина

Оформете от тестото продълговати пурички, но не плоски, а дебели, с формата на пръст. Направете пуричката малко по-дебела там, където са сгъвките и кокалчетата. Там с помощта на остър нож напревете няколко цепчици. Направете цепчици и на най-горната сгъвка под нокътя. Бадемът ще бъде нокътят на вещицата, поставете го и печете до зачервяване.

Рецептата „Пристите на вещицата” може да се изпълни както в солен, така и в сладък вариант. При сладкия под ноктите може да поставите малко червен конфитюр, за да имитирате кръв с червения цвят.

Кости

Ще ви е необходимо:

Тесто

        Подправки по желание

Оформете от тестото пурички. Направете от него и малки топчета. Свържете ги с пуричките така, че да имитирате формата на кокъл. Поръсете с подправки по желание и печете до зачервяване.

Метлички

Ще ви е необходимо:

Пакет солетки по желание

Малко тънка цветна хартия

Изрежете продълговато парче от цветната хартия и го завийте на края на солетката. Прикрепете го с помощта на малко тиксо. Нарежете хартийката на лентички, за да заприлича на метла.

Страшни ябълки

Ще ви е необходимо:

Ябълки

Крем, фастъчена паста, цедено кисело мляко, сметана, сладолед или какъвто и да е друг кремообразен продукт.

Фъстъци или други ядки, но по възможност с продълговата форма

Нарежете ябълките на половинки. От отделните половинки изрежете парче, но не от разрязаната страна, а отгоре, там, където е обелката на ябълката. Това ще представлява уста. Напълнете я с крема, който сте избрали. Не препълвайте, а само намажете стените на ябълката. В тях забучете ядките така че да изглеждат като зъби. Страшната отворена уста е готова.

Плодова салата

Ще ви е необходимо:

Портокали
Други плодове по желание

Изпразнете портокала от вътрешността му. Изрежете му дупчици за очи, нос и уста. Напълнете го с вътрешността, както и с други нарязани на ситно плодове. Захлупете с капаче.

Кексчета

Вземете готови кексчета или мъфини, а ако имате повече време ги пригответе сами. Нарисувайте върху кексчето лице с помощта на хранителни бои или от сметана.

Очи

Ще ви е необходимо:

Кръгли бонбони със светъл цвят или дребни сладки със светъл цвят

Шоколадови пръчици или небелени лешници за зеница

Синя хранителна боя

Вземете кръглия бонбон или сладка и нарисувайте кръгче от синята боя, това ще е цветът на окото ви. По средата на кръгчето боднете лешника или поръсете няколко шоколадови пръчици, така че да изглеждат като зеница. Ако разполагате с повече време, може сами да приготвите малките бонбончета или сладките.

Друг вариант за приготвяне на очи е да сварите яйца и да ги разрежете на половинки, като в средата на жълтъка поставите зеница – зрънце черен пипер или маслинка.

Бисквитки

Пригответе сладки или друг вид бисквитки така, както ги приготвяте винаги, само че този път ги изрежете със специални формички – на разни животни, паячета, прилепи. Даже и да не откриете точно страшни форми по магазините, всичко ще ви свърши работа, стига да е по-интересно и различно. Нарисувайте ги отгоре.

FacebookTwitterGoogle+TumblrPinterestSvejo

Posted in: Вкусно

35,514 преглеждания

Comments are closed.